Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. szeptember 27., kedd

Szedres joghurtos muffin




Nem csak szezonban, hanem mirelit szederből is készíthetjük!
Amilyen könnyű elkészíteni, olyan ellenállhatatlan. Kezdőknek is garantált a siker. Csak az a baja, hogy pillanatok alatt elfogy! :)

Hozzávalók 4 főre (12 db):

  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 pohár (125 g) natúr joghurt (pl: Activia)
  • fél csomag (kb. 5 g) sütőpor
  • 1 csipet só
  • kb. 20 dkg szeder


Elkészítés:

Az olvasztott vajat a tojással és a cukorral habosra keverjük. Egy habverővel keverjük át, hogy sima, homogén legyen a muffin tésztája. A száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük és a vajas masszához adjuk a joghurttal együtt. Alaposan elkeverjük. Akkor jó a tészta állaga, ha nehezen esik le a kanálról. A muffin sütő mélyedéseibe tegyünk kis papírkosárkákat. Mindegyikbe tegyünk egy kanál tésztát, majd 2-3 szem szedret. Jöhet rá újból egy kevés tészta és a tetejére szintén 1-2 szem szeder. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük és porcukorral megszórva tálaljuk. Aki szereti, frissen felvert édes tejszínhabbal díszítheti a muffinok tetejét.




További muffinok | sütemények | gyümölcsös sütemények

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése