Nincs időd vacsorát főzni, de szívesen ennél gyorsan valami meleget?
Készíts melegszendvicset!
Számtalan variáció létezik, már én is mutattam nektek néhányat és még fogok is. Nálunk nagyon népszerű a melegszendvics, soha nem lehet megunni, rengeteg változatban készítem, kétszer egyforma még sosem sikerült.
Most gombás krémmel készül, íme:
Hozzávalók 2 főre:
- 25 dkg csiperke gomba
- 2-3 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- só-, bors-, kakukkfű ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- fél csokor petrezselyemzöld
- 15 dkg trappista sajt
- 2 db sajtos kifli vagy bagett
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk és megdinszteljük a vajon. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és megpároljuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel ízlés szerint, és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Néhány perc párolás után, amikor a gomba megpuhult, rászórjuk a lisztet. Ezután folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, és jól elkeverjük. Kis lángon, kevergetve sűrűre főzzük. A végén belekeverjük még az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Picit várunk, hogy kihűljön a krém, majd a félbevágott kifliket bőségesen megkenjük vele. Megszórjuk a reszelt sajttal és a sütőben aranyszínűre sütjük.
Tipp: amikor gombapörkölt készül nálam és esetleg marad belőle (sokszor még nem fordult elő :)) , akkor a maradékból készítek melegszendvicset. A pörkölthöz adok liszttel elkevert tejfölt, kicsit összeforralom, hogy jól besűrűsödjön és ezt a keveréket kenem a kifli vagy kenyér szeletekre.
További melegszendvicsek | szendvicsek | saját receptek | hús nélküli ételek | gomba
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése