Oldalak

2016. október 2., vasárnap

Grillezett csirkemell narancsos-joghurtos pácban




Imádok grillezni bármit, akár húst, zöldséget egyaránt. 
Szeretem a változatos pácokat, így nem lehet sosem megunni, mindig más ízvilágba kalauzolhat el minket még egy szelet csirkemell is. Fontos, hogy a pácokban néhány órát kell a hűtőben állnia a húsoknak, de nyugodtan benthagyhatjuk egy éjszakára is. Így már korábban előkészíthetjük a kerti grillpartit vagy egy gyors, remek vacsorát. Hiszen csak ki kell venni a pácból, lecsepegtetni, megsózni és már mehet is a grillrácsra, vagy akár egy tűzálló tálban a sütőbe!

Hozzávalók 4 főre:
  • 1 kg csirkemell filé
  • só-, bors ízlés szerint
A páchoz:
  • 1 nagy pohár (330 g) natúr joghurt
  • 1,5 dl naracsjuice
  • 1 ek lime (zöld citrom) frissen facsart leve
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek méz
  • 1 tk chilipaprika
  • 1 tk kakukkfű

Elkészítés:

A húst szeletekre vágjuk, megmossuk, megszárítjuk, majd sózzuk-borsozzuk. Egy tálban a pác hozzávalóit összekeverjük: a joghurtot, a narancslét, a lime levét, narancs reszelt héját, fokhagymát, mézet, chilipaprikát és a kakukkfüvet.
A hússzeleteket a pácba tesszük és a hűtőben állni hagyjuk legalább 3-4 órát, de a legjobb egy egész éjszakán keresztül. Majd előhevített grillsütőn, vagy tárcsán a hússzeleteket addig sütjük, amíg a hús megpirul és puha nem lesz. Közben néhányszor megkenjük a páccal. Bármilyen grillen sült zöldségekkel, zöldségnyárssal nagyon finom, alkalomadtán így tálalom. Most viszont két másik kedvencem, majonézes burgonyát és paradicsom salátát készítettem.


További grill ételek | csirkehúsok | sülthúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése