Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. június 9., hétfő

Majonézes burgonya saláta




A majonézes burgonya saláta az egyik legkedveltebb salátánk. Tálalhatjuk önálló ételként és köretként egyaránt.
A hidegtálak nélkülözhetetlen szereplője.

Hozzávalók 4-5 főre:

Ecetes-cukros salátaléhez:
  • kb. 1 L vízhez ízlés szerint adunk ecetet, sót és cukrot

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk és vékonyan felkarikázzuk. Kb. 1 liter cukros, ecetes salátalevet készítünk ízlés szerint ízesítve (kellemesen savanyú ecetes és édes legyen). 
A lila és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk. A salátalébe tesszük a felkarikázott burgonya és hagyma szeleteket. Kb. 2-3 órát állni hagyjuk. Tartármártást készítünk.
A krumplis hagymát alaposan leszűrjük és egy tálba tesszük. Az elkészült tartármártással alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön össze a burgonya. Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal, és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.


További saját receptek | saláták | köretek | előételek | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése