Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. június 8., vasárnap

Vaníliás bundás kenyér eperrel


Hétvégén, amikor ráérünk és nyugalom valamint a családunk vesz körül egy finom reggeli javaslat. Ami gyorsan elkészül, frissen tálaljuk és ha alkalmanként különböző gyümölcsökkel próbálkozunk, akkor változatos is lehet. Valamikor régebben egy főzőműsorban láttam és nyomban kipróbáltam, nem okozott csalódást.

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 szelet toast kenyér
  • 3 tojás
  • 4 ek tej
  • 1 tk vanília aroma
  • kristálycukor ízlés szerint
  • 2 ek olaj
  • 2 dkg vaj
  • 10-15 dkg friss eper (vagy eperlekvár)
  • 1 mk citromlé

Elkészítés:

A tojást, a tejet, és a vanília aromát összekeverjük és a kenyérszeleteket alaposan átitatjuk vele. Ezután vaj-olaj keveréken (nem túl sok) megsütjük a szeleteket és még melegen finomra őrölt kristálycukorba forgatjuk a bundás kenyereket. 
Elkészítjük a friss eperöntetet is hozzá: az epret robotgéppel pürésítjük, ízlés szerint adhatunk hozzá kevés cukrot és citromlét. 
Az eperöntettel vagy az eperlekvárral meglocsolva melegen tálaljuk a kenyérszeleteket.

Tipp: ha nincs friss gyümölcsünk, akkor eperlekvárral, vagy bármilyen tetszőleges gyümölcslekvárral is finom lehet. Érdemes próbálkozni különböző gyümölcs ízekkel.

További saját receptek | desszertek | reggelik - vacsorák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése