Oldalak

2016. november 26., szombat

Mustáros tejszínes karaj jázmin rizzsel



Egy pikáns, krémes szószban párolt husi csakis finom lehet!
Aki szereti, dijoni mustárral is készítheti. Egyszerű, mégis nagyszerű fogás.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg sertéskaraj filé
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • kb. 5 ek olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

A megtisztított húst vékony szeletekre vágjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd kevés olajon pár perc alatt a hússzeletek mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően felöntjük kevés vízzel és fedő alatt pároljuk körülbelül 30 percig.  (Ez alatt a levét is elvövi, közben ha kell, pótoljuk a vizet.)
A tejfölt, a tejszínt, a mustárt és a zúzott fokhagymát összekeverjük és a húshoz adjuk. Lassú tűzön puhára főzzük, ha szükséges még ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, apróra vágott friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
Nálam most jázmin rizs volt a köret, de galuskával, vagy burgonyagombóccal is kitűnő lehet.




További sertéshúsok | magyaros

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése