Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. február 27., péntek

Burgonyagombóc



A burgonyagombóc a szaftos húsételek kiváló körete.
A gombócokat lehet köretként kínálni vagy levesbetétként akár. Érdemes húslevesben vagy fűszerekkel gazdagított sós vízben főzni, ami finoman ízesíti is.

Hozzávalók 4 főre:

  • kb. 35 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 ek zsír
  • 1 kk só
  • 4 db közepes méretű burgonya

Elkészítés:

A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, amikor puha, leszűrjük, meghámozzuk és összetörjük. Adunk hozzá kevés sót, két egész tojást, egy kanál zsírt és annyi lisztet amennyit felvesz, hogy kézzel gombócokat tudjunk formálni belőle. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény! Forrásban lévő vízben, puhára főzzük kb. 15-20 perc alatt.


További köretek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése