Oldalak

2017. február 2., csütörtök

Karfiol finomságokkal tűzdelve



Ez a tűzdelt karfiol egy sokkal izgalmasabb, klasszabb köret (vagy főétel, ki hogyan szereti), mint a végtelenségig elcsépelt szimpla párolt zöldség. Sonka nélkül a vegetáriánusok is fogyaszthatják. Gyorsan elkészül és a kreativitásunkat használva a végeredmény, ízben és látványban is felér egy gasztronómiai műalkotással :).

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg gépsonka
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg szeletelt ementáli sajt
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 pohár (175 g) tejföl


Elkészítés:

A karfiolt leveleitől megtisztítjuk és alaposan megmossuk. Egy nagyobb fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Hozzáadunk 1 teáskanál sót és megfőzzük kb. 15-20 perc alatt. Puha legyen, de ne főjön szét, nehogy a végén a fej szétessen!
Ezután lecsepegtetjük, és egy jénaiba vagy tepsibe helyezzük.



A szeletelt sonkát és sajtot felgöngyöljük és a karfiol rózsa közé szurkáljuk. A vöröshagymát szeletekre, a kápia paprikát csíkokra vágjuk. Szintén a karfiolba szúrjuk őket.



Tejföllel bekenjük a tetejét, kevés sóval, borssal ízesítjük,


és a reszelt sajttal megszórjuk.


Kb. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük. Még melegen, nagyobb szeletekre vágva tálaljuk.



További előételek | köretek | zöldséges ételek | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése