Nagyon egyszerűen elkészíthető és még a kelesztéssel sem kell foglalkoznunk.
Ropogós almából egy mennyei édességet készíthetünk. Tökéletes desszert egy kiadós leves után, de önmagában, lekvárral ehetjük akár uzsonnára.
A korábbi fánk receptjeim után jöjjön egy újabb változat:
Hozzávalók 4 főre (kb 24 darab):
- kb. 35 dkg finomliszt
- kb. 1 kg alma
- 2 db tojás
- 1 cs sütőpor
- 2 ek cukor
A tálaláshoz:
- porcukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- lekvár ízlés szerint
A sütéshez:
- kb. fél liter olaj
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük egy nagy tálba, majd a levüket enyhén kicsavarjuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk a masszát, majd egy kanállal a forró olajba szaggatjuk.
(Ha szeretnénk, hogy a formája még jobban hasonlítson az eredeti fánkhoz, akkor pohárral szúrjuk ki a tésztát és kicsit nyújtsunk rajta.)
A forró olajban pár perc alatt pirosra, ropogósra sütjük a fánkok mindkét oldalát. Egy papírtörlőre kiszedjük őket, hogy lecsepegjen a felesleges olaj. Fontos, hogy sütés közben a tészta kicsit megnő, ezért ne sokat tegyünk az olajba!
Tálaljuk fahéjas porcukorral és mellé szervírozzuk a kedvenc lekvárunkat!
További fánkok | sütemények | gyümölcsös sütemények
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése