Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. február 4., szombat

Fahéjas almafánk



Nagyon egyszerűen elkészíthető és még a kelesztéssel sem kell foglalkoznunk. 
Ropogós almából egy mennyei édességet készíthetünk. Tökéletes desszert egy kiadós leves után, de önmagában, lekvárral ehetjük akár uzsonnára. 
A korábbi fánk receptjeim után jöjjön egy újabb változat:

Hozzávalók 4 főre (kb 24 darab):

  • kb. 35 dkg finomliszt
  • kb. 1 kg alma
  • 2 db tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek cukor


A tálaláshoz:
  • porcukor ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • lekvár ízlés szerint
A sütéshez:
  • kb. fél liter olaj


Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük egy nagy tálba, majd a levüket enyhén kicsavarjuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk a masszát, majd egy kanállal a forró olajba szaggatjuk.
(Ha szeretnénk, hogy a formája még jobban hasonlítson az eredeti fánkhoz, akkor pohárral szúrjuk ki a tésztát és kicsit nyújtsunk rajta.)
A forró olajban pár perc alatt pirosra, ropogósra sütjük a fánkok mindkét oldalát. Egy papírtörlőre kiszedjük őket, hogy lecsepegjen a felesleges olaj. Fontos, hogy sütés közben a tészta kicsit megnő, ezért ne sokat tegyünk az olajba!
Tálaljuk fahéjas porcukorral és mellé szervírozzuk a kedvenc lekvárunkat!



További fánkok | sütemények | gyümölcsös sütemények

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése