Nem igényel nagy rákészülést és sok időt sem az elkészítése és csak a tésztáját kell sütni.
Nyáron természetesen friss gyümölcsből készítem, de nem ront az értékén, ha mirelitből készül.
Isteni a joghurt és a mascarpone együtt egy krémben, olyan könnyed és nem túl édes.
Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 7-8 főre (28 cm-es tortaforma):
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 3 ek tejföl
A töltelékhez:
- 40 dkg natúr görög joghurt
- 25 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja
- kb. 5 ek porcukor
- 2 csomag Dr. Oetker Zselatin fix
- 60 dkg erdei gyümölcs
- 4-5 ek cukor (ízlés szerint több is lehet)
- 2 tk étkezési keményítő
A tetejére:
- 2-3 dkg mandula
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sütőport, a csipet sót és összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és a liszttel a kezünkkel összemorzsoljuk, hogy egynemű legyen. Ezután hozzáadjuk a tejfölt is. A lényeg, hogy a tészta ne legyen ragacsos. Ha mégis, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt pite formába tesszük. Próbáljuk úgy elosztani a tésztát, hogy egy kicsi a peremére is jusson. Néhány helyen megszúrkáljuk egy villával és 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 percig sütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a gyümölcsös tölteléket: egy lábasba tesszük a gyümölcskeveréket a cukorral és pár perc alatt összeforraljuk, majd kevés vízzel kikevert étkezési keményítővel besűrítjük. A tésztát és az erdei gyümölcsös szószt is hagyjuk kihűlni. A mascarponét elkeverjük a joghurttal és a porcukorral. Végül hozzáadjuk a zselatin fixet és alaposan összekeverjük az egész krémet. A legvégén hozzáadjuk a gyümölcs felét, de nem kell teljesen elkeverni! Maradjon fehér rész is a krémben. Az elkészült tésztát egy szép tányérra helyezzük, majd öntsük a krémet a tésztába. A tetején elosztjuk a maradék gyümölcsöt, és a korábban száraz serpenyőben megpirított mandulával megszórjuk.
További sütemények | gyümölcsös sütemények | torták
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése