Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. március 22., szerda

Réteslapban sült karamellizált lilahagymás baconos tükörtojás




Egy ötletes és mutatós finomság!
Ajánlom vacsorára egy friss saláta mellé, valóban nem egy nehéz fogás. Ropogós réteslapban mézédes, karamellizált lilahagyma, pirított bacon szalonna és tükörtojás. Nagyon jól passzol így együtt és szerintem igazán finom. Ugye kipróbáljátok?

Hozzávalók 4 főre:
  • 4 db (12,5 dkg) réteslap
  • 4 db tojás
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 2 ek olvasztott vaj
  • só-, bors ízlés szerint
A hagymás feltéthez:
  • 3 ek olivaolaj
  • 2 db lilahagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 4-5 ek cukor
  • 1 ek málna ételecet (vagy vörösbor ecet)

Elkészítés:


A hagymás feltéthez felhevítjük az olajat, és a felkarikázott lilahagymát körülbelül 15 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a cukrot és a málnaecetet, sózzuk, borsozzuk és újabb 15 perc alatt karamellizáljuk, majd félretesszük hűlni. A bacont apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben pár perc alatt megsütjük. A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, majd egymásra fektetjük és négyfelé vágjuk. A tésztakockákat egy-egy kivajazott kis sütőedénybe, például szuflé formába tesszük. A közepükre kanalazunk egy-egy adag karamellizált lilahagymát és egy adag pirított bacont. Ezután egy-egy tojást ütünk rájuk és sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.



180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Friss, ropogós vegyes salátával tálaltam, amit zöldfűszeres-joghurtos saláta öntettel locsoltam meg. Gyorsan elkészül és nagyon ízletes, remélem kipróbáljátok!




További saját receptek | reggelik - vacsorák | előételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése