Oldalak

2017. április 9., vasárnap

Harmonika hús burgonyapürével




Egy ízletes, finom pácban pihen a hús néhány órát. Ettől már alapjáraton szuper íze lesz. Ráadásul olyan finomságokkal vannak a "husi zsebek" megtöltve, mint például: a gomba és a paradicsom, vagy egy kis sajt. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg csont nélküli sertéskaraj
  • 20 dkg ementáli vagy trappista sajt
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg gomba
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
A páchoz:
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek mustár
  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek olaj



Elkészítés:

A megtisztított húst egy éles késsel, 1 - 1,5 centiméterenként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. (Nekem a kedvenc hentesem megcsinálta helyettem :))
Elkészítjük a pácot: a citromlét, az olajat, a mustárt és a szójaszószt elkeverjük, majd egy ecset segítségével jól bekenjük vele a húst a szeletek között is. A sajtot, a gombát, a fokhagymát, a paradicsomot szeletekre vágjuk és elkezdjük a hússzeleteket megtölteni: egy szelet sajt, egy karika paradicsom, 2-3 szelet gomba, pár szelet fokhagyma kerül minden zsebecskébe.



Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amikor elkészült az egész hús megtöltése, akkor egy alufóliába csomagoljuk és néhány órát a hűtőben állni hagyjuk. Akár előző este is elkészíthetjük. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük, majd a fóliából kibontva még körülbelül 20 percig.
Bármilyen körettel finom, nálunk burgonyapüré volt a kívánság hozzá.


video

Saját recept videóm:





További magyaros | sülthúsok | sertéshúsok | saját recept videóim | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése