Oldalak

2017. április 6., csütörtök

Rakott krumpli darált hússal




A rakott krumpli nagyon finom, de így talán még finomabb lesz. Darált hússal, ízletes szaftban és sok-sok sajttal készül. Nagyon könnyed, nem száraz, hanem tényleg jó szaftos. Könnyű elkészíteni és az egész család kedvence lesz.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg burgonya
  • 40 dkg darált hús
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg majonéz
  • 8 db tojás
  • kb. 3 ek olaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 nagy pohár (330 g) tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tk mustár
  • 1 tk liszt
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:


A burgonyát és a tojásokat megmossuk és héjastól megfőzzük. Hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és felkarikázzuk őket. Közben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejet, a tejfölt, a majonézt, a mustárt egy teáskanál liszttel csomómentesre keverjük, majd a húshoz öntjük. Körülbelül 15 percig főzzük. Ezután egy tepsit, vagy egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés olajjal, majd a hozzávalókat rétegezve lerakjuk benne. Alulra egy sor burgonyát, amit sózunk, borsozunk, jöhet egy réteg szaftos darált hús, arra a karikára vágott tojások, majd megint burgonya és újra a hús.


Végül reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük körülbelül 30 percig, addig amíg a sajt szépen megpirul.




További egytálételek | rakott ételek | sertéshúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése