Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. június 21., szerda

Csirkesaláta főtt tojással juharszirupos öntettel




Csodálatos saláta, ami főétel is lehet egyben.
Nagyon ízletes és laktató is, viszont kevés kalóriával! Ezért egy alacsony kalóriatartalmú étrendben is megállja a helyét. A megmaradt sült, illetve grill csirkét újrahasznosíthatjuk, így még véletlenül sem pocsékolunk semmit. A Csirkés cézár saláta a'la Sylvia után jöjjön egy újabb kedvenc salátám:

Hozzávalók 4 főre:

A salátához:
  • 10 dkg rukkola
  • fél kígyóuborka
  • 3-4 darab retek
  • 2 db paradicsom
  • 2 db tv paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 4 db főtt tojás
  • kb. fél grill csirke
Az öntethez: 
  • 6 ek juharszirup
  • 1 ek dijoni mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek balzsamecet
  • 10 ek olivaolaj
  • só-, bors ízlés szerint


Elkészítés:

A rukkolát ízlésesen elrendezzük a tányérokon. Az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot, a retket és a paprikát apróra vágjuk. Ezeket a zöldségeket elrendezzük a rukkola tetején, a közepére helyezünk egy főtt tojást félbe vágva. A grillcsirkét a csontról lefejtjük és felszeleteljük.
Az öntet hozzávalóit egy tálkában összekeverjük. A grillhúst szintén a zöldségek között elrendezzük és az öntettel meglocsolva tálaljuk.


További előételek | saláták | saját receptek | alacsony kalória tartalmú ételek | csirkehúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése