Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. július 15., szombat

Málnás pohárkrém




Sütés nélküli édesség, elkészítése nagyon egyszerű, a végeredmény mégis csodálatos.
Gyorsan készen van, így nem maradsz édesség nélkül,  ha nem akarsz sütni. Könnyű desszert, az egyik legfinomabb gyümölccsel.

Hozzávalók 4 főre:
  • 40 dkg málna
  • 2+4 ek porcukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 pohár (175 g) tejföl
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg tejcsokoládé


Elkészítés:

A megmosott és alaposan lecsepegtetett málnát összekeverjük a 2 evőkanál cukorral. Aki nagyon édesszájú, több cukrot is tehet bele. A mascarponét egy tálba tesszük és hozzáadjuk a vanília aromát, a tejfölt és körülbelül 4 evőkanál porcukrot. Az egészet simára keverjük. Kiválasztunk 4 darab szépséges poharat. A poharak aljába kanalazzuk a málna felét, erre jön a mascarpone krém fele és megismételjük a rétegezést, ameddig az alapanyagok el nem fogynak.
Ezután tegyük hűtőbe a poharakat néhány órára., hogy kellően lehűljön. Tálalás előtt csokoládé forgáccsal díszítjük a tetejét.



További pohárkrémek | desszertek | sütés nélküli sütemények

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése