Oldalak

2014. április 16., szerda

Cornflakes csirkemell



Ez a csirkés étel Flávió kisfiam egyik kedvence, ezért is fontos, hogy szerepeljen receptjeim között. Nála a corn flakes a reggelik elengedhetetlen kelléke, viszont húst keveset eszik. Éppen ezért volt nagy öröm számomra, mikor egy közeli étterem étlapján láttam ezt a párosítást, és miután megrendeltem neki, az utolsó morzsáig minden elfogyott. Azóta gyakran készítem el itthon én is :)

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 0.6 kg csirkemell filé
  • 20 dkg corn flakes (natúr)
  • 4 ek liszt
  • 3 db tojás
  • só, bors
  • tetszőleges szárnyas fűszerkeverék (én sültcsirke fűszersót használtam)
  • étolaj (a sütéshez)

Elkészítés:

A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra és vékony kisebb szeletekre vágjuk.
A corn flakest öntsük egy műanyag tálba. Törjük össze a pelyheket úgy, hogy még maradjanak ép darabok is benne.
A csirkemell szeleteket fűszerezzük (só, bors, szárnyas fűszerkeverék).
A lisztet egy lapos tányérba öntjük, a tojást mély tányérban felverjük.
Ezután beleforgatjuk a húst először a lisztbe, majd a tojásba, végül a corn flakesbe. A corn flakes kérget nyomjuk kézzel is a húsra, hogy minél több ragadjon rá. Serpenyőben az olajat középmelegre felforrósítjuk (ha túl forró az olaj,
akkor a hús nyers marad és a corn flakes pedig megég a tetején), majd a hús mindkét oldalát megsütjük.
Konyhai papír kéztörlőre kivesszük és még melegen tálaljuk. Én sült burgonyát készítettem hozzá. 
Szerintem egy tetszőleges salátával még finomabb lehet.
Nálam fehéborecetes rukkola saláta tette fel a koronát az ebédre :)

További frissensültek | csirkehúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése