Oldalak

2014. április 3., csütörtök

Tonhalsaláta



Egy egészséges, finom és könnyű saláta, a tonhal kedvelőinek!
A citrom miatt pedig kellemes, frissítő hatású. Csak ajánlani tudom!
Ha nincs kedvem főzni, akkor remek választás vacsorára néhány ropogós bagettel, vagy finomra pirított toast kenyérrel.


Hozzávalók 2 főre:
  • 200 g vegyes salátakeverék
  • 3 db retek
  • 3 db paradicsom
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 1 db lilahagyma
  • 2 db főtt tojás
  • 200 g tonhalkonzerv
  • só, bors
  • fél citrom leve
  • 4 szelet toast kenyér

Tartármártás hozzávalói:
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • kb. 1 tk mustár
  • só, bors, kevés porcukor
  • ízlés szerint citromlé

Tartármártás elkészítése

A tojássárgákat jól elkeverjük a mustárral, majd kézi vagy gépi habverővel az olajat elkezdjük hozzá adagolni cseppenként, nagyon lassan. A végén ízesítjük csipet sóval, porcukorral, borssal és pici citromlével. Ehhez a majonézhez adunk 1-2 dl tejfölt a végén.

Saláta elkészítése:

A zöldségeket megmossuk és daraboljuk tetszőlegesen. Helyezzük egy tálba a salátát, erre kerül a paradicsom, uborka, retek és az apró kockára vágott lilahagyma. A főtt tojást cikkekre vágjuk és a zöldségek tetején szépen elrendezzük, majd a tonhal darabokkal megszórjuk. Az egészet ízesítjük sóval, borssal, kevés citromlével. A végén tartármártással meglocsoljuk. Tálaláshoz pirítós toast kenyeret készítünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése