Oldalak

2014. június 27., péntek

Meggyes cobbler



A Cobbler a morzsasütihez hasonló, a sütőtál aljára gyümölcsöt halmozunk, viszont erre nem morzsa, hanem puha tészta kerül kis halmokban. Többféle friss, vagy mirelit gyümölcsből is készülhet (legközelebb szilvából fogom kipróbálni). Csak borítsuk bele a gyümölcsöket a tepsibe, rá a tésztát és már mehet is a sütőbe. Langyosan és hidegen is tálalhatjuk. Egy kis vanília fagylalt és tejszínhab csak fokozza az élvezeteket.

Hozzávalók 5-6 főre:
    • 50 dkg magozott meggy
    • 2 ek barna cukor
    • 1 tk fahéj
    • 1 ek vaj

    A tésztához:
    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 2 dl tejszín
    • 1 db tojás
    • 5 dkg barna cukor
    • fél csomag sütőpor
    • 1 csipet só

    A tetejére:
    • 2 ek barna cukor


    Elkészítés:

    A gyümölcsöt összekeverjük a barna cukorral, és a fahéjjal, majd szétterítjük a kivajazott tűzálló tál alján.
    A tésztához a hideg vajat felkockázzuk és a liszttel összemorzsoljuk. Beletesszük a cukrot, a sütőport és a sót. A tojást összekeverjük a tejszínnel, és ezt is a liszthez adjuk, majd jól összedolgozzuk.
    A tésztából vizes kézzel kis gombócokat formázunk, majd elrendezzük a tűzálló tál alján elterített gyümölcsökön (sütés közben szétterül, úgyhogy nem kell nagyon szorosan tenni).
    A tetejét megszórjuk 2 evőkanál barna cukorral, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
    Tipp: bármilyen gyümölcsből készíthető, amiből pitét is sütnénk. Pl. áfonyával, körtével, szilvával, barackkal is finom. A desszertet tejszínhabbal és fagyival még turbózhatjuk.


    További gyümölcsös sütemény receptek | sütemények

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése