Oldalak

2014. július 10., csütörtök

Fehér csokoládés mascarponés pohárkrém




A pohárkrém mint desszert lehetőségek tárházát nyitja meg az újdonságokra fogékony konyhatündérek előtt. Mert tehetünk a pohárba krémeket, és különböző gyümölcsöket is, valamint feldobhatjuk esetleg gyümölcssziruppal, tejszínhabbal is. 
Jelenleg nem bonyolítottam túl a dolgokat: 
A fehér csoki a mascarpone és az eper kombinációja ez a finom hűsítő nyári desszert!

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1,5 dl habtejszín
  • tejszínhab a díszítéshez
  • 15 dkg eper
  • 1 tk vanília aroma
  • 3-4 ek pirított mandula

Elkészítés:

A tejszínt felforraljuk, és a tűzről levéve a fehér csokit apróra tördelve hozzáadjuk.
Kb. 5-10 percig állni hagyjuk, majd hűvös helyre tesszük és néha habverővel átkeverjük és teljesen kihűtjük. (Ez idő alatt a csoki elolvad a tejszínben.)
A mascarponét és a vanília aromát elkeverjük és a csokis tejszínnel összevegyítjük. Apróra vágott eperdarabokat adunk hozzá. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk.
Poharakba adagoljuk a krémet és a tetejét eperrel, valamint a mandulával megszórjuk.


További desszertek | pohárkrémek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése