Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. június 1., hétfő

Spárga krémleves



Tavasszal megjelenik a piacokon a spárga, és húsos kötegekben kelleti magát, próbálja felkelteni a háziasszonyok figyelmét! :)
Sokan mégsem vesznek belőle, esetleg tartanak is tőle. Általában zöld és fehér spárga kapható nálunk. A spárga kalóriaszegény étel, nem tartalmaz zsírt és koleszterint, viszont magas a rosttartalma. Ízletes köretek, előételek és leves is készülhet belőle.
Jöjjön most az utóbbi, egy ízletes leves zöldspárgából. Íme:

Hozzávalók 4 főre:

  • Kb. 1,5 liter zöldségleves
  • 50 dkg zöldspárga
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 cs petrezselyemzöld


Elkészítés:

A megmosott spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágjuk és félretesszük. A szárát az esetleges fás részektől megtisztítjuk és daraboljuk. Egy fazékban a vajat felhevítjük, és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük benne. Ezután hozzáadjuk a spárga szárát és a megtisztított, kockára vágott burgonyát. Felengedjük a zöldséglevessel, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük a levest, majd újraforraljuk és beledobjuk a spárgák félretett gyenge fejrészét is. Kb. 5-10 perc alatt roppanósra főzzük, közben ízesítjük még ízlést szerint sóval, borssal, ételízesítővel. A végén a tejszínt is hozzáadjuk (ha nem elég sűrű, akkor a tejszínt előbb egy evőkanál étkezési keményítővel elkeverjük), pár perc alatt összefőzzük. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.




További krémlevesek | levesek | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése