Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. június 24., szerda

Tojásleves



Sokszor az egyszerű dolgok a legjobbak! Ilyen a tojásleves is.
Ez egy klasszikus recept, amelyet mindenki evett már otthon vagy anno az iskolában. A menzák gyakori szereplője volt, én is jól emlékszem rá.

Hozzávalók 4 főre:
  • 4-5 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg finomliszt
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • kb. 1 ek 10%-os ecet
  • fél cs petrezselyemzöld

Elkészítés:

Az olajon a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a pirospaprikát és jól átkeverjük. Ezután felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Kb. 10 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük az ecetet. (Az ecettől kicsit habzik, ezért az óvatosság.) Visszatesszük a tűzre, takarék lángra és beleütjük a tojásokat. (Aki akarja picit szétkeverheti a tojást, ki hogy szereti.) Főzzük még 5-10 percig, hogy a tojások sárgája is keményre főjön. A végén apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és aki szereti pirított kenyérkockákkal tálalhatja.


További levesek | menzakaják | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése