Oldalak

2015. július 23., csütörtök

Majonézes sonkás vegyes saláta a'la Sylvia




Egy fincsi, nyári vacsora lehet, amikor nincs kedved meleg ételt készíteni és enni sem. Itt van sokféle zöldség, egy kis sonka, sajt és majonéz. A sonkát elhagyva, hús nélküli étrendbe is beilleszthető. Nálunk otthon nagyon népszerű, természetesen csakis házi majonézt készítek hozzá. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs vegyes salátamix (200 g), (jégsaláta, endivia, lollo rosso)
  • 2 db piros retek
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db sárgarépa
  • 20 dkg gépsonka
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 adag házi majonéz

Elkészítés:

A megtisztított paradicsomot, retket és uborkát kockára vágjuk. A sárgarépát lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk. A sajtot a nagylyukú reszelőn lereszeljük, a sonkát tetszőleges méretű csíkokra szeleteljük. Elkészítjük a házi majonézt. Ezután nincs más dolgunk, mint tányérokba adagolni és szépen elrendezni az alapanyagokat: először a salátát elrendezzük a tányérokon. Megszórjuk a paradicsom, uborka és retek kockákkal. A répával és a sonka csíkokkal is, majd meglocsoljuk a majonézzel.
Végül reszelt sajttal megszórjuk, evvel tesszük fel salátánkra a "koronát"! :)




További saláták | előételek | köretek | saját receptek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése