Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. július 2., csütörtök

Túrós csusza




A túrós csusza cseppet sem könnyű étel, és kicsit sem diétás, de ez senkit sem zavar, hiszen gyorsan elkészíthető és isteni finom! A sós szalonna és a túró elegye valami olyan fantasztikus ízélményt ad, amit nem lehet nem szeretni.
Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg csuszatészta (vagy fodros nagykocka)
  • 50 dkg tehéntúró
  • egy nagy doboz tejföl (450 g) + tejföl a tálaláshoz
  • 20 dkg erdélyi szalonna
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek zsír


Elkészítés:

Az apró kockára vágott szalonnát kevés zsíron pirítsuk meg. A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet és egy sütőedénybe csúsztatjuk. Meglocsoljuk a szalonnazsírral és a fele pirított szalonnával. Ezután jól keverjük össze. A túrót törjük át villával és dolgozzuk össze a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan forgassuk össze a tésztával. A tetejét elsimítjuk és a félretett pirított szalonnával megszórjuk. Előmelegített, kb. 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süssük át annyira, hogy felül kicsit megpiruljon, belül pedig "megrottyanjon". Az egésznek az a titka, hogy amikor az étel elkészül, akkor laza és szaftos maradjon.




További tészták | magyaros | túró

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése