A sonka és az ananász kombinációja, nem csak pizzán alkot kiváló párost! Ízletes sült húsra sorakoztatva, sajttal a tetején igazán pazar fogás.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirkemell filé
- 340 g ananász konzerv (darabolt vagy körszeletes)
- 15 dkg trappista sajt
- 4 ek vaj (a sütéshez és a tepsi kikenéséhez)
- 15 dkg füstölt, főtt tarja vagy sonka
A páchoz:
- 10 ek olivaolaj
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 ek méz
- 1 cs (40 g) sültcsirke fűszersó
- 1 ek friss citromlé
- 1 kk bors
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. A pác hozzávalóit összekeverjük és beleforgatjuk a hússzeleteket, majd egy zárható edényben lefedve egy éjszakára hidegre tesszük (4-5 óra minimum legyen). Másnap egy grill serpenyőben felhevítjük a vajat és megsütjük rajta a hússzeleteket. Ezután egy kevés vajjal kikent tepsibe, egymás mellé sorakoztatjuk őket. Minden szelet csirkemellre egy szelet sonkát teszünk, majd bőségesen beborítjuk ananász kockákkal:
Végül egy szelet sajttal befedjük:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb. 20 percig sütjük, hogy a sajt kicsit megpiruljon a tetején:
A hawaii csirkemellet egy isteni körettel: sült hagymavirággal tálaltam. Amúgy rizs és hasáb burgonya is passzol hozzá. Aki szereti, tartármártást is kínálhat mellé.
További csirkehúsok | frissensültek | sülthúsok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése