Oldalak

2015. augusztus 8., szombat

Hawaii csirkemell sült hagymavirággal



A sonka és az ananász kombinációja, nem csak pizzán alkot kiváló párost! Ízletes sült húsra sorakoztatva, sajttal a tetején igazán pazar fogás.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 340 g ananász konzerv (darabolt vagy körszeletes)
  • 15 dkg trappista sajt
  • 4 ek vaj (a sütéshez és a tepsi kikenéséhez)
  • 15 dkg füstölt, főtt tarja vagy sonka

A páchoz: 
  • 10 ek olivaolaj
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 ek méz
  • 1 cs (40 g) sültcsirke fűszersó
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 kk bors


Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. A pác hozzávalóit összekeverjük és beleforgatjuk a hússzeleteket, majd egy zárható edényben lefedve egy éjszakára hidegre tesszük (4-5 óra minimum legyen). Másnap egy grill serpenyőben felhevítjük a vajat és megsütjük rajta a hússzeleteket. Ezután egy kevés vajjal kikent tepsibe, egymás mellé sorakoztatjuk őket. Minden szelet csirkemellre egy szelet sonkát teszünk, majd bőségesen beborítjuk ananász kockákkal:



Végül egy szelet sajttal befedjük:


A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb. 20 percig sütjük, hogy a sajt kicsit megpiruljon a tetején:



A hawaii csirkemellet egy isteni körettel: sült hagymavirággal tálaltam. Amúgy rizs és hasáb burgonya is passzol hozzá. Aki szereti, tartármártást is kínálhat mellé.



További csirkehúsok | frissensültek | sülthúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése