Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. augusztus 8., szombat

Sült hagymavirág



Ha szeretitek a sült hagymakarikákat, ezt a nagyon mutatós finomságot is érdemes kipróbálni! Egyébként csak egy kicsit kell hozzá ügyesnek lenni, és bárki könnyen el tudja készíteni. 
Amikor nem köretnek készül, akár egy buliban is sikert arathatunk vele, ha készítünk hozzá egy jóféle mártogatós szószt. (Pl.: sajtos vagy chilis, currys, stb.)

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db nagy fej vöröshagyma
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • só-, bors-, őrölt fűszerpaprika-, fokhagymasó-, chili ízlés szerint

Sütéshez:
  • kb. 3-4 dl olaj


Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymának levágjuk az egyik tetejét, majd nagyon óvatosan keresztben felszeleteljük, mint egy pizzát. Nagyon vigyázva, hogy a hagyma nagyságától függően kb. 1-2 cm-t hagyjunk a hagyma alján egészben. (Tehát úgy vágjuk cikkekre, hogy a gyökérrésznél nem vágjuk át, ez fogja egyben tartani a hagymát, innen nyílnak majd szirmokká a bevagdosott hagymacikkek.)





Széthajtogatjuk a szirmokat, ha nem megy, akkor 1-2 percre jeges vízbe tesszük.


 A lisztet összekeverjük az ízlés szerinti fűszerekkel: egy kevés sóval, borssal, pirospaprikával, chilivel és fokhagymasóval. A tojást enyhén sózzuk, és elkeverjük a tejjel. A hagymavirágot a fűszerezett lisztbe mártjuk, úgy hogy mindenhol befedje, majd a tojás-tej keverékbe, végül megint a lisztbe.



Ezután, ha van egy kis időnk, betesszük a fagyasztóba. Fogyasztás előtt, egy kisebb, de magasabb lábasban olajat forróra hevítünk és a hagymát fejjel lefelé, óvatosan beletesszük. Mérsékeljük a hőt, hagyjuk sülni, majd óvatosan megfordítjuk. Amikor már szép aranybarna lett, szűrőkanállal lecsepegtetjük, és papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Frissen, melegen tálaljuk. Akár köretként, de bármilyen mártogatós szósszal, önálló fogás is lehet ez a szépséges, ropogós hagymavirágunk.



További köretek | előételek | hús nélküli ételek | zöldséges ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése