Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. augusztus 16., vasárnap

Királyi csirkemell



A néha már kicsit unalmas, mégis sokak számára - beleértve magamat is - kedvelt csirkemellből szerettem volna valami különleges ételt alkotni. A ropogós kaliforniai paprika, a póréhagyma, na és a pici konyak kellemes ragut varázsol az ételnek. Ha szeretnél csirkemellből valami szaftos és nem megszokott finomságot készíteni, akkor próbáld ki receptemet:

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 10 dkg vaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 piros és 1 sárga színű kaliforniai paprika
  • só- bors ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek liszt vagy étkezési keményítő
  • kb. 3 cl konyak



Elkészítés:

A csirkemellet, karalábét és a paprikákat kockára vágjuk, a póréhagymát pedig karikára. A vaj felén egy mély serpenyőben félpuhára pároljuk a hagymát, a karalábét, és a paprikákat. Ezután kiemeljük a vajból, hozzáadjuk a vaj másik felét, és ezen pirítjuk a húst. Kevés vizet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk a csirkemellet. Felöntjük az előzőleg egy evőkanál liszttel elkevert tejszínnel, visszatesszük a hagymát és a paprikákat a húshoz, és jól összeforraljuk. A tojássárgákat a konyakkal elkeverjük és állandó keverés mellett az ételhez adjuk. Nem kell már forralni! Mindenki a kedvenc kifőtt tésztájával tálalhatja.




További csirkehúsok | saját receptek

2 megjegyzés:

  1. Ez igen jó recept lett-Én is megcsináltam ÍZLETT a családnak!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Örülök neki, hogy ízlett! :)

      Törlés