Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. augusztus 4., kedd

Szedres-málnás "sajttorta" fagylalt



Vitathatatlanul megérkezett a nyár, vele a rekkenő hőség, ez már nem embernek való! :)
Ideje elővenni a hűsítő fagyi recepteket:

Hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 tk vanília aroma
  • kb. 10 dkg porcukor
  • 10 dkg szeder
  • 10 dkg málna
  • 2 ek citromlé
  • 1 kk étkezési keményítő
  • 4 ek víz
  • 5 dkg reszelt fehércsokoládé
Díszítéshez:
  • tejszínhab
  • 2-3 ek pirított mandula


Elkészítés:

A gyümölcs öntetet elkészítjük: a szedret és a málnát (néhány szemet félreteszünk a díszítéshez) a citromlével meglocsolva egy lábasba tesszük és felforraljuk 2-3 percig. Egy csészében összekeverjük a keményítőt a vízzel, és a gyümölcsökhöz keverjük. Egyet forraljuk majd lehúzzuk a tűzről és kihűtjük. A fagyi alaphoz a tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a vaníliával és a porcukorral kikevert mascarponéhoz. A keveréket fagyigépbe öntjük és kb. 20 perc alatt kifagyasztjuk. Az összeállításhoz előveszünk egy tetszés szerinti edényt, tároló dobozt. Az aljára simítunk egy réteg mascarpone fagylaltot, ezután teszünk rá pár kanálnyit a gyümölcs öntetből és a reszelt csokiból. A műveletet mégegyszer megismételjük. Végül egy villával nem szabályos vonalakat rajzolunk a fagyiba, hogy kicsit márványos hatású legyen. 30-40 percre betesszük a fagyasztóba.




Tálaláskor gyümölcsszemekkel, pirított mandulával díszítjük és aki szereti, tejszínhabot kínálhat mellé.

Tipp: természetese fagyigép nélkül is elkészíthető, mélyhűtőbe kell tenni és botmixerrel vagy kanállal párszor átkeverni. (Kb. 30-40 percenként 4-5 órán át folytatjuk, vagy amíg elérjük a kívánt állagot. Ha ezt nem tesszük meg, akkor jégdarabos lesz!)




További desszertek | fagylaltok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése