Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. augusztus 14., péntek

Szederkrém leves



Igazi nyári finomság! De, ha télen vágysz egy isteni gyümölcslevesre és unod már a meggylevest, akkor fagyasztott szederből is készíthető, úgy is finom. Aki fogyókúrázik, az is büntetlenül eheti, ha méz helyett például nyírfacukrot használ. Ez egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető gyümölcsleves, és még a főzőlapot sem kell bekapcsolnod hozzá :).

Hozzávalók (4 főre):

  • 50 dkg szeder
  • 2 pohár (2x125 g) natúr krémes joghurt (pl. Actívia)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 5 ek méz
  • kb. 5 dl víz


Elkészítés:

A szedret megmossuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A gyümölcsöt leturmixoljuk. Aki nem szereti az apró magokat, akkor érdemes turmixolás után egy szűrőn átpasszírozni, és ezután a mag nélküli masszát ízesítjük. Hozzáadjuk a joghurtokat, a mézet, a fahéjat és annyi vizet, hogy  az állaga ne legyen túl folyékony. (Kb. 5 dl). Aki édesebben szereti, adjon több mézet, esetleg barnacukrot hozzá! Jól átkeverjük, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára. A félretett szederrel díszítve tálaljuk, valamint egy kanál joghurtot is csorgathatunk a tetejére. Akinek ez még nem lenne elég :), az tegyen hozzá egy kanál vanília fagyit, vagy díszítse egy kis habtejszínnel a tetejét.



További levesek | krémlevesek | gyümölcslevesek | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése