Oldalak

2015. november 14., szombat

Gombával és füstölt sajttal töltött karaj petrezselymes burgonyával




Amikor töltött húsról beszélünk, elég néhány új hozzávaló és egy kis fantázia, máris ínyenc lakomává változik az egyszerű fogás. A hétvégék igazi főszereplője a rántott hús. De ha már unod a klasszikus változatot, akkor érdemes valami ízletes töltelékkel feldobni! A gomba és a füstölt sajt szuper párosítás lehet. Próbáljátok ki ti is:

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 szelet karaj
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg füstölt karaván sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2 ek olaj

A panírozáshoz:

  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • kb 4-5 dl olaj


Elkészítés:


A húst kiklopfoljuk fólia között, ügyelve arra, hogy ki ne szakadjon a hús. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd addig pároljuk, míg az eresztett levét teljesen elfövi. Utána hagyjuk kihűlni. Négy szelet húst kiterítünk, a közepére teszünk a párolt gombából, majd a tetejére 2-2 vastagabb szelet sajtot helyezünk:


A maradék négy szelet hússal befedjük a töltelékes húsokat, hústűvel és / vagy fogvájóval rögzítjük:



A négy darab húsbatyut a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk. Bő olajban, közepes lángon kisütjük. A felesleges zsiradékot leitatjuk róla és a hústűket is távolítsuk el. Petrezselymes burgonyával, fejes salátával és tartármártással tálaltam.





További frissensültek | sertéshúsok | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése