Amikor töltött húsról beszélünk, elég néhány új hozzávaló és egy kis fantázia, máris ínyenc lakomává változik az egyszerű fogás. A hétvégék igazi főszereplője a rántott hús. De ha már unod a klasszikus változatot, akkor érdemes valami ízletes töltelékkel feldobni! A gomba és a füstölt sajt szuper párosítás lehet. Próbáljátok ki ti is:
Hozzávalók 4 főre:
- 8 szelet karaj
- 30 dkg gomba
- 20 dkg füstölt karaván sajt
- 1 db vöröshagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 2 ek olaj
A panírozáshoz:
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- kb 4-5 dl olaj
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk fólia között, ügyelve arra, hogy ki ne szakadjon a hús. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd addig pároljuk, míg az eresztett levét teljesen elfövi. Utána hagyjuk kihűlni. Négy szelet húst kiterítünk, a közepére teszünk a párolt gombából, majd a tetejére 2-2 vastagabb szelet sajtot helyezünk:
A maradék négy szelet hússal befedjük a töltelékes húsokat, hústűvel és / vagy fogvájóval rögzítjük:
A négy darab húsbatyut a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk. Bő olajban, közepes lángon kisütjük. A felesleges zsiradékot leitatjuk róla és a hústűket is távolítsuk el. Petrezselymes burgonyával, fejes salátával és tartármártással tálaltam.
További frissensültek | sertéshúsok | gomba
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése