Oldalak

2016. január 27., szerda

Bécsi burgonyasaláta




A hagyományos Wiener Schnitzel, alias rántott hús Bécsben szinte elképzelhetetlen ecetes, hagymás krumplisaláta nélkül, amely persze önálló előétel éppúgy lehet, mint grillezett húsok, zöldségfélék körete. A titok az öntetben rejlik, valamint, hogy szobahőmérsékletűre hűljön a saláta. Viszont ha marad belőle esetleg másnapra, akkor az ízek még jobban összeérnek, tökéletes köret lehet szinte bármihez.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg burgonya (egyforma, közepes méretű)
  • 1 db lilahagyma
  • 2 dl húsleves alap
  • 3 ek fehérborecet vagy tárkonyecet
  • 1 tk mustár
  • 1 tk tárkony
  • 3 ek olivaolaj
  • 3-4 szál újhagyma
  • só-, bors-, cukor ízlés szerint


Elkészítés:

A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük és még melegen meghámozzuk, majd vékonyra felkarikázzuk. Az újhagymát apróra vágjuk, a lilahagymát felszeleteljük és a burgonyához adjuk. Az olajat az ecettel és a mustárral összekeverjük, majd sóval, borssal, tárkonnyal fűszerezzük és ízlés szerint cukorral ízesítjük. Ehhez adjuk hozzá a meleg húsleves alapot. Az elkészült keveréket ráöntjük a burgonyára, alaposan elkeverjük. Minimum 1-2 órát állni hagyjuk hogy az ízek összeérjenek. Nálunk most fasírt mellé készült ez az ízletes burgonyasaláta.





További saláták | előételek | nemzetek ételei | köretek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése