Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. július 26., szombat

Fasírt




A fasírt egy elterjedt étel, hagyományos fogás, háztartásonként megvan a jól bevált, generációról-generációra maradó recept. Jó salátával, savanyúsággal, szendvicsként, vagy főzelék mellé. Finom melegen és hidegen is.
Két egyforma fasírtot nem ettem még, mindenki a saját ízlésének megfelelő változatot készíti. Az én anyukám, korábban a nagymamám így készítette:

Hozzávalók 4 főre:

  • 0,5 kg darált sertéshús (lapocka vagy comb)
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis kanál majoranna
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 10 dkg zsemlemorzsa
  • kb. 5 dl olaj a sütéshez


Elkészítés:

A zsemlét vízbe áztatjuk.
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.
A fokhagymát összenyomjuk.
A zsemléket alaposan kinyomkodjuk.
Valamennyi hozzávalót alaposan összedolgozzuk. (Mindenki saját ízlése szerint fűszerezze.)
Vizes kézzel gombócokat formázunk (van aki lapos pogácsákat készít) és zsemlemorzsában megforgatjuk. Végül nem túl forró olajban kisütjük.
A köretet mindig aszerint találom ki, hogy éppen mi a családom óhaja. Jelenleg hagymás tört burgonyát és sült burgonyát tálaltam mellé.


További Mama- és Anyukám receptjei ♥ | sertéshúsok | magyaros

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése