Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. január 20., szerda

Szilvakrémleves



A szilvaleves nyáron az igazi, de szerencsére befőtt szilvából késő ősszel és télen is elkészíthetjük majd. A fahéj és a szegfűszeg szinte kötelező benne, a tejszín már csak ráadás, attól lesz istenien krémes.

Hozzávalók 4 főre:

  • fél kg magozott szilva
  • kb. 1,2 l víz
  • kb. 4 ek cukor (ízlés szerint több is lehet)
  • 6 db egész szegfűszeg
  • fél tk őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl tejszín
  • fél dl vörösbor
  • 1 ek liszt


Elkészítés:

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, majd négybe vágjuk. (Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez.) A szilvát tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a vizet és a cukrot, valamint a citromhéjat, szegfűszeget is. Forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és belekeverjük a fahéjat is. A levesből kihalásszuk a citromhéj darabokat és a szegfűszeget, majd botmixerrel krémmé zúzzuk a szilvát. Hozzáadjuk a bort (természetesen elhagyható), végül behabarjuk a levest. Fedő nélkül pár perc alatt összeforraljuk. A levest kihűtjük. Hidegen tálaljuk a félre tett szilvaszemekkel, esetleg tejszínhabbal díszítjük.




További levesek | krémlevesek | gyümölcslevesek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése