A gomba egy változatosan készíthető étel. Fogyaszthatjuk levesként, készíthetünk belőle finom ragut, vagy egyszerűen bepanírozzuk és kirántjuk. Rántani már a húsok mellett sokféle zöldséget lehet. A ropogós bundában sült ételeknek nem igen van párja. Akár magában is fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha egy kis tartármártás azért van a közelben! :)
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg csiperkegomba
- 3 db tojás
- 1 dl tej
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só-, bors ízlés szerint
A sütéshez:
- kb 4-5 dl olaj
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk: lehúzzuk a "bőrüket" és átmossuk őket, szárukat eltávolítjuk.Kicsit sózzuk, borsozzuk. A tojást verjük habosra egy kevés sóval és adjuk hozzá a tejet. A lisztet, és a zsemlemorzsát két külön tálba mérjük ki - lehet, hogy elég lesz kevesebb is belőlük, az a legjobb, ha folyamatosan adagoljuk, így tuti nem fogunk pazarolni!
A gombafejeket forgassuk meg a lisztben, úsztassuk meg a tojásban, majd gondoskodjunk róla, hogy a zsemlemorzsa is kerüljön minden részére. Az olajat egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk és kezdhetjük is sütni a gombákat. Amikor aranybarnára sültek, akkor egy papírtörlőre szedjük ki őket. Frissen sütve, tartármártással és petrezselymes burgonyával tálaltam, de hasábburgonyával és / vagy rizzsel is szeretjük.
További frissensültek | hús nélküli ételek | zöldséges ételek | gomba
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése