A savanyú káposzta hússal párosítva egy igazi tartalmas, laktató, téli étel, kolbásszal, szalonnával, hagymával megbolondítva. Tepsiben a hús köré tesszük a burgonyát, almát, paprikát, hagymát, és együtt fog az egész megsülni. Tehát egyúttal elkészül a köretünk is.
Az ízek kavalkádja, tényleg nagyon finom és egy isteni hétvégi ebédre ajánlom szeretettel, nálam az ünnepi asztalon is megállta helyét.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg (kb. 8 szelet) sertéskaraj
- 50 dkg savanyú káposzta
- 25 dkg szeletelt bacon
- 20 dkg csípős száraz kolbász
- kb. 1 kg burgonya
- 2-3 db alma
- 2 db kápia paprika
- 4 db vöröshagyma
- fél dl olaj
- só-, bors-, sertés fűszer ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát, az almát, a hagymát, a paprikát nagyobb gerezdekre vágjuk. A kolbászt karikára vágjuk. Egy nagy tepsi közepét kirakjuk a szalonna szeletek felével. A hússzeleteket befűszerezzük kevés sóval, borssal, sertés fűszerrel és a szalonnára fektetjük őket. A hús tetejére sorakoztatjuk a káposzta felét, majd kirakjuk a kolbászkarikákkal
és befedjük a káposzta másik felével. A tetejére még szalonna szeleteket teszünk.
Köré rakjuk a burgonya, paprika, hagyma és alma gerezdeket. Kicsit megsózzuk, és olajjal meglocsoljuk.
160 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt sütjük kb. 30 percig (ha van, légkeveréses fokozaton), később a fóliát levéve (alsó-felső fokozaton) készre sütjük kb. még 1 óra alatt.
További magyaros | sülthúsok | sertéshúsok | Karácsonyi ünnepi ételek | Ünnepi asztal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése