Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. október 13., csütörtök

Brokkoli krémleves




Tápláló, zöldséges krémlevesekből sosem lehet elég! :)
Brokkolival is érdemes kipróbálni ezt a fogást. Ez a leves, azon túl, hogy nagyon könnyű elkészíteni, még egészséges is. Amit szeretek még ebben a receptben, hogy nem liszttel vagy étkezési keményítővel érjük el a brokkoli leves krémességét, hanem a hozzáadott burgonyával.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg brokkoli
  • 30 dkg (kb. 3 db burgonya)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l zöldségleves
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2-3 ek olaj
  • só-, bors-, szerecsendió ízlés szerint
Tálaláshoz
  • 10 dkg füstölt karaván vagy trappista sajt
  • pirított kenyérkockák (kruton)



Elkészítés:

A brokkolit alaposan megmossuk és körülbelül azonos méretű részekre daraboljuk. A meghámozott burgonyát kockákra vágjuk és a vöröshagymát, fokhagymát is apróra vágjuk. Egy kevés olajon, közepes lángon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát is, és még egy percig együtt pároljuk. A brokkoli rózsákat a hagymára tesszük, a felkockázott burgonyával együtt. Átkeverjük és egy-két perc alatt megfuttatjuk a zsiradékban. Öntsük fel a zöldséglevessel és főzzük kb. 15-20 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Közben ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejszínt. Egy kevés brokkolit kivehetünk a díszítéshez, a többit botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatesszük, csak egyet forralunk már rajta, és el is készült a finom brokkoli krémlevesünk. Önmagában is tökéletes fogás, de kiválóan illik hozzá a kruton és / vagy valamilyen erősebb ízű reszelt sajt, pl: cheddar vagy füstölt karaván.




További krémlevesek | levesek | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése