Tápláló, zöldséges krémlevesekből sosem lehet elég! :)
Brokkolival is érdemes kipróbálni ezt a fogást. Ez a leves, azon túl, hogy nagyon könnyű elkészíteni, még egészséges is. Amit szeretek még ebben a receptben, hogy nem liszttel vagy étkezési keményítővel érjük el a brokkoli leves krémességét, hanem a hozzáadott burgonyával.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg brokkoli
- 30 dkg (kb. 3 db burgonya)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 l zöldségleves
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2-3 ek olaj
- só-, bors-, szerecsendió ízlés szerint
Tálaláshoz:
- 10 dkg füstölt karaván vagy trappista sajt
- pirított kenyérkockák (kruton)
Elkészítés:
A brokkolit alaposan megmossuk és körülbelül azonos méretű részekre daraboljuk. A meghámozott burgonyát kockákra vágjuk és a vöröshagymát, fokhagymát is apróra vágjuk. Egy kevés olajon, közepes lángon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát is, és még egy percig együtt pároljuk. A brokkoli rózsákat a hagymára tesszük, a felkockázott burgonyával együtt. Átkeverjük és egy-két perc alatt megfuttatjuk a zsiradékban. Öntsük fel a zöldséglevessel és főzzük kb. 15-20 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Közben ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejszínt. Egy kevés brokkolit kivehetünk a díszítéshez, a többit botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatesszük, csak egyet forralunk már rajta, és el is készült a finom brokkoli krémlevesünk. Önmagában is tökéletes fogás, de kiválóan illik hozzá a kruton és / vagy valamilyen erősebb ízű reszelt sajt, pl: cheddar vagy füstölt karaván.
További krémlevesek | levesek | hús nélküli ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése