Oldalak

2016. október 16., vasárnap

Fehérboros csirkecomb szőlőmártással




Ez egy őszi hangulatú, isteni vacsora vagy ebéd. Aktualitásképpen szőlő és bor felhasználásával készítettem egy finom főételt.
Szőlőszezonban mi nagyon szeretjük. Szőlőmártást más sültekhez is szívesen készítem, például kacsa-, libasült mellé. A csirkecombot borban pároltam. Köretnek burgonyapürét tálaltam, de rizzsel is finom.

Hozzávalók 4 főre:
  • 4 db csirkecomb
  • só-, bors-, bazsalikom-, kakukkfű-, majoranna ízlés szerint
  • 1 ek margarin
  • kb. 1 dl fehérbor
  • kb. 2 ek méz
  • 1 adag szőlőmártás

Elkészítés:

A megtisztított csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük: sóval, borssal, kakukkfűvel, és majorannával. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, ha van akkor légkeveréses fokozaton. Egy tepsit margarinnal kikenünk és a befűszerezett combokat egymás mellé helyezzük. Fehérbort és kevés vizet öntünk alá, fóliával lefedjük. Körülbelül 45 percet sütjük, majd mézzel megcsorgatjuk a tetejét és 180 fokon (alsó-felső fokozaton), fólia nélkül szép pirosra sütjük. Közben elkészítjük a szőlőmártást és a megsült combokat a mártással és burgonyapürével tálaljuk.



További csirkehúsok | frissensültek | sülthúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése