Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. december 10., csütörtök

Aszalt szilvával sajttal sonkával töltött pulykamell



Az aszalt szilvás pulyka szinte minden étterem étlapján szerepel. Viszont érdemes otthon is elkészíteni, mivel könnyen elkészíthető finomságot varázsolhatunk mi is asztalunkra. Egy pikáns ízzel feldobhatjuk a frissensültünket, ha egy kupica alkoholba, mondjuk egy jó fajta szilvapálinkába áztatjuk az aszalt szilvát. A sajttól nem lesz száraz és a sonka még fokozza az ízhatást. Így készítve egy hagyományos rántott szelet, amit egy pici plusszal, máris ünnepi fogássá alakíthatunk. Ha vendégeket várunk, akár előre is dolgozhatunk vele és csak frissen sütni kell, amikor az éhes vendégsereg megérkezik.

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg magozott aszalt szilva
  • 0.5 dl szilvapálinka
  • 4 szelet pulykamell
  • só-, bors ízlés szerint
  • 4 szelet pulykasonka
  • 4 szelet trappista sajt
Panírozáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 2-3 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az aszalt szilvát egy kevés vízben néhány perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és a pálinkával megöntözzük. A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk és a szeleteket egyenként besózva, borsozva megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd az alaposan lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakjuk, majd szorosan feltekerjük. (Ha szükséges, hústűvel rögzítjük.) A fóliába jól belecsomagoljuk őket. Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk és a tekercseket óvatosan beleengedjük. 10 percig főzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni. A húst a fóliából kibontjuk, majd panírozzuk: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután bő olajban készre sütjük. Ferdén félbevágva sült burgonyával tálaljuk.



További aszalt gyümölcsös ételek | frissensültek | pulykahúsok | Karácsonyi ünnepi ételek | Ünnepi asztal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése