Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. december 16., szerda

Keksztekercs kókuszos-rumos krémmel





Bármilyen vásárban vagy búcsúban is járunk, biztosan találni fogunk kókuszos keksztekercset. Ha otthon készítjük, még finomabb lesz. Kicsit olyan, mintha a kókuszgolyó nagy testvére lenne :), nagyjából ugyanaz, de kicsit összetettebb, nagyobb és persze krémesebb.
Van olyan aki nem ismeri? :)

Hozzávalók 4 főre (2 rúdhoz):
A tésztához:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kb. 2 dl lefőzött presszókávé (erős legyen)
  • 1 dl rum (vagy rumaroma)


A krémhez:

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 cl rum


Elkészítés:

A darált kekszhez hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót, a kakaót, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáöntjük a rumot és a kávé egy részét. Összegyúrjuk a tésztát és a maradék kávét apránként adagoljuk hozzá, hogy a tészta megfelelő állagú legyen. (Se túl lágy, se túl kemény.)
Egy nagyobb sütőpapírt kiterítünk és bőségesen megszórjuk kókuszreszelékkel. Ráhelyezzük a tésztát és kinyújtjuk egy sodrófával kb. fél cm vastagságúra. A lágy margarint alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel és a 2 cl rummal. (A rum ízlés szerint lehet több vagy kevesebb.) A krémet óvatosan rákenjük a kinyújtott keksz alapra:


Majd a papír segítségével feltekerjük. (Többször is átgörgetjük, hogy szép formás legyen.) Ráhelyezzük egy tálcára és a hűtőben pihentetjük néhány órát, hogy az ízek összeérjenek és szépen szeletelhető legyen.


Közvetlenül tálalás előtt, ízlés szerinti vastagságúra szeleteljük.




További Karácsonyi ünnepi ételek | Ünnepi asztal | sütemények | sütés nélküli sütemények | desszertek | kókusz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése