Oldalak

2016. június 10., péntek

Csirkemell almával és camembert sajttal, vajas sült burgonyával




A camembert-t leggyakrabban magában, egy kevés kenyérrel, almával, dióval, esetleg pisztácia kíséretében vagy balzsamecettel, mézzel megcsorgatva szokás fogyasztani. Ez már így önmagában is szerintem egy isteni fogás. Éppen ezért úgy gondolom, hogy csirkemellhez társítva ezt a sajtot, almával, pici fehérborral megspékelve egy csodás főételt varázsolhatunk! Nálunk nagy sikere volt, íme:

Hozzávalók 4 főre:
  • kb. 80 dkg csirkemell filé
  • 2 doboz (2x120 g) camembert
  • 3 db alma
  • 5 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • kb. 1 ek barnacukor
  • só-, bors-, fahéj ízlés szerint
  • fél dl fehérbor

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet szeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután elősütjük az olajon a hús mindkét oldalát néhány perc alatt. Az almát karikára vágjuk és kevés vajon pár perc alatt megpároljuk. Adunk hozzá sót, kevés fahéjat, és a barnacukrot, valamint a fehérbort. Egy nagyobb tepsibe lerakjuk az elősütött hússzeleteket és ráhalmozzuk az almákat, majd befedjük a camembert szeletekkel. Kb. 15 perc alatt sütjük 200 fokon, míg a sajt kicsit megpirul a tetején. (Ha van grill fokozatunk a sütőn, akkor süssük így.)
Köretnek én vajas sült burgonyát készítettem, de friss kevert salátával, vagy finom zöldfűszeres burgonyapürével is tálaltam már, és isteni volt.






További csirkehúsok | frissensültek | sülthúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése