Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. június 10., péntek

Csirkemell almával és camembert sajttal, vajas sült burgonyával




A camembert-t leggyakrabban magában, egy kevés kenyérrel, almával, dióval, esetleg pisztácia kíséretében vagy balzsamecettel, mézzel megcsorgatva szokás fogyasztani. Ez már így önmagában is szerintem egy isteni fogás. Éppen ezért úgy gondolom, hogy csirkemellhez társítva ezt a sajtot, almával, pici fehérborral megspékelve egy csodás főételt varázsolhatunk! Nálunk nagy sikere volt, íme:

Hozzávalók 4 főre:
  • kb. 80 dkg csirkemell filé
  • 2 doboz (2x120 g) camembert
  • 3 db alma
  • 5 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • kb. 1 ek barnacukor
  • só-, bors-, fahéj ízlés szerint
  • fél dl fehérbor

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet szeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután elősütjük az olajon a hús mindkét oldalát néhány perc alatt. Az almát karikára vágjuk és kevés vajon pár perc alatt megpároljuk. Adunk hozzá sót, kevés fahéjat, és a barnacukrot, valamint a fehérbort. Egy nagyobb tepsibe lerakjuk az elősütött hússzeleteket és ráhalmozzuk az almákat, majd befedjük a camembert szeletekkel. Kb. 15 perc alatt sütjük 200 fokon, míg a sajt kicsit megpirul a tetején. (Ha van grill fokozatunk a sütőn, akkor süssük így.)
Köretnek én vajas sült burgonyát készítettem, de friss kevert salátával, vagy finom zöldfűszeres burgonyapürével is tálaltam már, és isteni volt.






További csirkehúsok | frissensültek | sülthúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése