Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. június 12., vasárnap

Majonézes észt burgonyasaláta




Nagyon szeretem a majonézes salátákat. A majonézes burgonya saláta és a majonézes tojásos burgonya saláta után jöjjön egy újabb finomság. 
Szintén burgonyából készül, valamint házi majonézből, és csemegeuborkával, kaporral megspékelve. Ízletes saláta vagy köret akár.

Hozzávalók 4 főre:
  • 1,5 kg burgonya
  • 5 db csemegeuborka
  • 5 db főtt tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 pohár (2 x 150g) tejföl
  • majonéz
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

A burgonyát enyhén sós vízben héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és a főtt tojással együtt kockára vágjuk. Hozzáadjuk a szintén felkockázott csemegeuborkát és az apróra vágott hagymát is. Elkészítjük a majonézt, majd elkeverjük a tejföllel és a finomra vágott kaporral. Az így elkészített öntetet összekeverjük a burgonyával és a többi hozzávalóval. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Önmagában is finom, de salátaként vagy köretként is tálalható.



További saláták | előételek | hús nélküli ételek | köretek

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a receptedet , elkészítettem, nagyon finom lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! A Facebook-on küldted a fotót is róla, amit szintén köszönök és nagyon tetszett nekem is a tiéd!

      Törlés