Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. április 28., kedd

Burgonyaleves póréhagymával, parmezánnal és baconnel



Egy isteni tejszínes krémes burgonyaleves. Más, mint amit általában készítünk, ami ugyebár tejföllel és babérlevéllel készül. A hideg téli estéken jól fog esni, főleg ha megbolondítod egy kis parmezánnal és szalonnával, ahogyan én is tettem. Nekem nagyon bejön. 
Ugye, hogy jól passzol együtt!?

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 1 dl habtejszín
  • 1,5 liter zöldségleves
  • 5 dkg frissen reszelt parmezánsajt
  • 1 ek kakukkfű
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint


Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk apróra és kockázzuk fel a szalonnát is. Forrósítsuk fel az olajat egy fazékban, és pirítsuk meg a szalonnát, majd egy keveset kiveszünk belőle és tálalásig félretesszük.
A hagymát is hozzáadjuk és néhány perc alatt megdinszteljük. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát. Kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel a zöldséglevessel. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük a kakukkfűvel és az ételízesítővel. A burgonyát puhára főzzük, ekkor kivesszük a levesből kb. a felét a burgonyának. A maradékot leturmixoljuk a levessel és visszatesszük a korábban kivett, megfőtt burgonyát. Hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott póréhagymát és néhány perc alatt roppanósra főzzük a levesben. A végén a tejszínt kikeverjük egy kanál forró levessel, majd hozzáöntjük a többihez. Még két perc alatt összeforraljuk, majd levesszük a tűzről. A leveshez keverjük a parmezánt és hagyjuk benne felolvadni. Tálalásnál szórhatunk még a sajtból és megszórjuk a félretett pirított szalonnával is.


További levesek | saját receptek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése