Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. április 10., péntek

Diós, narancsos, csokis süti




Nem egy megszokott csokoládés sütemény.
A dió és a narancs sokban dominál az ízeknél és egy könnyű, finom gyorsan összedobható süteményt kapunk.


Hozzávalók 6-8 főre:

  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor (plusz 2 ek cukor a krémhez)
  • 2 púpozott ek zsemlemorzsa
  • 2 ek zabpehely liszt
  • 0,5 cs sütőpor
  • 2 púpozott ek kakaó
  • 10 db tojás
  • 8 dkg vaj
  • 0,5 dl kávé
  • 2 ek tejszín
  • 1 db narancs
Szóráshoz:
  • 2-3 ek darált dió


Elkészítés:

Tészta elkészítése:

A cukrot, a diót, a zsemlemorzsát, zabpehely lisztet, 8 tojás sárgáját, a narancs levét és lereszelt héját alaposan összekeverjük. A megmaradt tojás fehérjét kemény habbá verjük, és lapát segítségével, több adagban a tésztához adjuk. A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra és kb. 20 perc alatt megsütjük a tésztát.

Krém elkészítése:

A megmaradt 2 db egész tojást, kakaót, lefőtt kávét a 2 evőkanál tejszínnel és 2 evőkanál cukorral gőz fölött folyamatos keverés mellett felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és hagyjuk kihűlni. Miután a tészta és a krém is pihent, kihűlt már, a tészta tetejét megkenjük a krémmel és megszórjuk a darált dióval.




További sütemények | gyümölcsös sütemények

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése