Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. augusztus 28., péntek

Csirkepaprikás galuskával




Csirkepaprikás, vagy paprikás csirke - kinek, hogy tetszik - az egyik legjellegzetesebb hungarikum. Magyaros íze összetéveszthetetlen bármi mással, hála a paradicsomnak, paprikának, és hát a vöröshagymának. 
A legnépszerűbb magyar ételek egyike! Nem keverendő össze a csirkepörkölttel, hiszen az tejföl nélkül készül. Tálaljunk hozzá galuskát és felejtsük el a fogyókúrát! :)

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg csirkeaprólék
  • 2 db vöröshagyma
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg paprika
  • fél dl olaj
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek liszt
  • 2-3 dl tejföl (plusz ízlés szerint a tároláshoz)


Elkészítés:

A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. (Van amikor csak csirkemellből, és combból készítem). A hagymát meghámozzuk és kockára vágjuk, a zöldpaprikával és paradicsommal együtt. Az olajat felforrósítjuk és mérsékelt tűzön megpároljuk a hagymát. A tűzről félrehúzva beleszórjuk a pirospaprikát, ezután a feldarabolt csirkét, valamint a paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint. Felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1,5 - 2 dl), keverjük át és fedő alatt lassú tűzön, kb. 45 perc alatt főzzük puhára. A lisztet a tejföllel és 1 dl vízzel alaposan elkeverjük. A húsdarabokat kivesszük a szaftból és félretesszük.  A paprikás levet besűrítjük a tejfölös, lisztes habarással és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Visszatesszük a húsokat, óvatosan összekeverjük és csupán egy újabb percig főzzük még együtt. Galuskával tálaljuk és külön kínáljunk még tejfölt hozzá. Savanyúság, uborkasaláta vagy fejes saláta illik hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése