Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. július 2., csütörtök

Uborkasaláta


Ha vasárnap, akkor rántott hús, amellé pedig uborkasaláta dukál!
Rengeteg mindennel készíthető: az alap az édes salátalé, a tetején némi pirospaprika és bors, valamint a tejföl. Viszont lehet fokhagymásan is készíteni. Ha szereted a csípőset, akkor pár karika hegyes erős is jót tesz neki, vagy akár megszórva a tetejét egy kis feta sajttal.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg uborka
  • 1 kk só
  • 1-2 ek porcukor
  • 1-2 ek ételecet
  • kb. 2 dl víz
Tetejére: 
  • tejföl
  • őrölt fűszerpaprika, bors ízlés szerint


Elkészítés:

Az uborkát megmossuk, végeit levágjuk és vékonyan legyaluljuk. (Ha túl vastag a héja, akkor előtte meghámozzuk!) Egy tálba rakjuk és sóval összekeverjük, majd kb. fél órán át állni hagyjuk, ezalatt levet enged. Elkészítjük a salátalevet: kb. 2 dl vízbe öntjük az ecetet, megcukrozzuk és sót adunk hozzá. Érdemes kóstolgatni, pontos szabály nincs az arányokra, mindenki másképpen szereti, ki édesebben, ki savanyúbban! Az uborkát jól kinyomkodva kiszedjük a sóból. Egy másik tálba rakjuk és felöntjük az ecetes öntettel. Jól behűtjük, hogy az ízek összeérjenek!
Aki szereti a tetejére tálaláskor tejfölt locsolhat, borsot és pirospaprikát is szórhat rá.

Tipp: Alkalomadtán fokhagymásan is szoktam készíteni, ilyenkor kb. 2 gerezd zúzott fokhagymát is teszek az uborkára, nem rontja el, sőt!


További saláták

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése