Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. július 7., kedd

Fűszeres csirkemell csíkok tzatzikivel



Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű, mégis kiadós étel. Hasábburgonya nélkül, még "alak barátnak" is nevezhető. Untam már a hagyományos csirkés fogásokat, így alkottam meg ezt a variációt. Azt hiszem nem utoljára, mivel nagyon tetszett a családomnak, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 5 ek olivaolaj
  • 1 ek provencei fűszerkeverék
  • 1 ek sültcsirke fűszerkeverék
  • só-, bors-, majoranna ízlés szerint

Tálaláshoz:
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • só-, bors-, fehérborcet ízlés szerint
  • Tzatziki



Elkészítés:

A húst megmossuk és felcsíkozzuk, majd egy tálba tesszük. Meglocsoljuk az olivaolajjal és megszórjuk a fűszerekkel. Néhány óráig a pácban pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután egy nagyobb  serpenyőben megsütjük a csirkemell csíkokat. A lilahagymát és a paradicsomot félkarikára vágjuk. Ízesítjük sóval, borssal és egy kevés fehérborecettel meglocsoljuk. A tányéron szépen elrendezzük a sülthúst, mellé tálaltam a hagymát és a paradicsomot. Köretként hasábburgonyát sütöttem és tzatzikivel kínáltam. Ízletes, nagyon finom, gyorsan összedobható étel.




További csirkehúsos receptek | alacsony kalória tartalmú ételek | sülthúsok | saját receptek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése