Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. július 25., szombat

Mascarponés paprikamártás



A különböző ízletes mártások csodálatos kiegészítői az amúgy is ellenállhatatlan sült húsoknak vagy tésztáknak.
A mascarponétől és a tejszíntől krémes állagú és ízű lesz, a paprikától és a fűszerektől pedig pikáns lesz ez a finomság.


Hozzávalók 4 főre: 
  • 15 dkg krémsajt
  • 1 db kápia paprika
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2 ek Piros Arany
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • fél csokor petrezselyemzöld


Elkészítés:

Az olajon átfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát. Az apró kockára vágott kápia paprikát hozzáadjuk és összesütjük. A krémsajttal elkeverjük és ízesítjük sóval, borssal, Piros Arannyal. Felöntjük a tejszínnel és pár perc alatt összeforraljuk. A végén friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Ajánlom nektek sült vagy grill húsok mellé, vagy akár egy gnocchi vagy ravioli mártásaként. Például a húsos ravioli mascarponés paprikamártással.




További szószok-mártások

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése